Hvad er Alkvantor?

– Alkvantor er det du gør det til. Alkvantor er et socialt forlag.

– Alkvantor udgiver tematisk baserede antologier. Temaerne for den enkelte antologi følger ikke en overordnet plan, men er ofte inspirerede af videnskabelige landvindinger eller samfundsrelevante problemstillinger.

– Antologierne er sammensat af indsendte tekster af studerende fra en bred vifte af fag. Formålet er, at give hver udgivelse en så bred faglig slagside som muligt. Antologierne bliver dermed en slags øvelse i at spejle sit fag i uvante emner, samt andre faglige perspektiver.

– De trykte tekster er skrevet af studerende, og redaktionen opfordrer til at man udfordrer det akademiske formsprog. Alkvantor er ikke mindst en replik til situationen på universitetet og en opfordring om bruge og dele ud af sin viden, aktivt og engageret, uden for mange særlige hensyn. Altså: Har du skrevet noget indenfor tematikken, der er interessant for andre mennesker at læse, så trykker vi det gerne.

– Alkvantor er universitetspolitik. Forlaget er drevet af studerende, og vores læsere er studerende. Initiativet til forlaget udspringer af et behov for at øge den frugtbare faglige kommunikation på tværs af geografiske og faglige grænser, at skabe et mere dynamisk og engageret fagligt miljø på landets universiteter.

– I en tid hvor flere og flere studerende får adgang til deres litteratur på Internettet og hvor digitale fora og netværk udgør en stadig større andel af den studerendes sociale liv, søger Alkvantor at gå den anden vej: Vi vil gøre den trykte bog til en social begivenhed. Hver gang Alkvantor udgiver en antologi, opfordres antologiens skribenter til at fremlægge deres arbejder på en release-konference. Her kan skribenter, redaktion og interesserede fremmødte mødes og få sat ansigt på hinanden.

– Selve distributionen af Alkvantors antologier er også social i sin natur. Alkvantors antologier gives væk som gaver med forpligtelse, en forpligtelse der består i efter endt læsning at give udgivelsen videre til en anden mulig interesseret læser. Forpligtelsen er indskrevet som rettighed på første side af hver antologi. Formålet er at antologierne distribueres fra hånd til hånd af læserne selv, at de bliver årsag til egentlige møder mennesker imellem, samtidig med at ingen kræver ejerskab over den viden der udveksles.

– Alkvantor er det vi gør det til. Og hvad det helt præcist kan udvikle sig til, ved vi ikke endnu. Men en ting er sikkert: Det vi deler bliver til mere

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: