Manifest for Alkvantor

Manifest for en ny måde at udgive bøger på – Introduktion til Alkvantor

Alkvantor er en ny måde at drive forlag og udgive bøger på. Alkvantor er drevet og skrevet af studerende og udgiver bøger for alle dem, som har lyst til at dele og lære mere.

Alkvantor er en kombination af idealisme og realisme. Vores stærke principper hviler på konkrete tiltag.

Det første princip er deltagelse. Alkvantor er ikke nogens og også dit forlag. Alkvantor er et socialt forlag. Hvis du er interesseret i at være med, så kontakt os, du er velkommen! Alkvantor er hvad du gør det til.

Forlaget Alkvantor udgiver de studerendes tekster. Vores standarder er nogle andre end den rent akademiske. Ikke lavere standarder, bare andre standarder.

På Alkvantor er vi klar over, at viden opstår og vokser ved at blive delt mennesker imellem. Vi er derfor optaget af hvordan vi som studerende bedst muligt skaber et aktivt og dynamisk forhold til det vi lærer på og udenfor universitetet. Mange studerende oplever, at en pensumliste stiller flere spørgsmål end den besvarer, og at en studieordning alt for nemt stivner i sin form. At de simpelthen glemmer det de har lært når  man ender i den ensomme, og alt for målrettede eksamenslæsning, som et universitetsstudie bliver, når man ikke længere leder efter noget i bøgerne. Alkvantor er de forsømte intuitioners forlag.

Således er Alkvantor ikke mindst en replik til situationen på universiteterne, og et åbent forslag til at gøre det anderledes.

Det andet princip er fraværet af ejendomsret. Du kan ikke eje noget, der er udgivet på Alkvantor. Du kan end ikke købe noget af Alkvantor. Du får Alkvantors udgivelser som en slags gaver, gaver man får for at give videre. Helt konkret: Når du har læst bogen, stil den ikke op på hylden, men giv den til en person, som du tror kunne få glæde af at læse den. På den måde får så mange som muligt glæde af Alkvantors udgivelser. Alkvantor er der, hvor det vi deler, bliver til mere.

Alkvantor vil udvikle en platform for udveksling af faglige positioner og pointer i en dialektik, hvor vi skiftevis må tvivle og forpligtige os på vores viden. Alkvantor tror på at der  til enhver tid – og derfor også i vores – findes en enorm uudnyttet idérigdom blandt de studerende på universitetet og det er den vi vil imødekomme med vores udgivelser. For måske at finde ud at vi deler mange af de samme (erkendelses)interesser på tværs af faggrænser, fakultetsmure og almindelig menneskelig facade? Simpelthen.

Alkvantor ønsker at være det sted på universitetet hvor lyst og mening kan blive genforenet.

Alkvantor er et ungt forlag med visse tanker som grundlag for sine store ambitioner. Alkvantor er et nyt forlag og et forlag med muligheder. Alkvantor er hvad vi gør det til.

Fra først og sidst er Alkvantor et åbent foretagende.. Så hvis du er interesseret i at hjælpe med distribution, hjemmeside, omtale, sidde med i redaktion eller hvad du måtte have lyst til, så kontakt os, vi ville være glade for, at have dig med på vognen!

Med venlig hilsen fra redaktionen på Alkvantor

Jon Højlund Arnfred

Jesper Ruben

Sara Malou Meyer

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: